Linkek a témában:
Bokri Juhsajt Különlegességek Nógrád megye
Bokor község gyönyörű természeti környezetben, ipari üzemektől mentes területen, Nógrád megyében fekszik, ahol több mint tíz éves fejlesztés eredményeként működik a HIKSZ Kft. gazdasága. A Társaság kifejezetten mezőgazdasági és hagyományos élelmiszertermékek korszerű technikával történő előállításával foglalkozik.
Nagyrédei Kecskefarm
A Nagyrédei Kecskefarm a Mátra hegység déli lábánál, gyönyörű természeti környezetben, rét mellett, erdőtől, horgásztótól 200-300 méterre található. A település életét meghatározza a szőlőművelés és bortermelés. A kitűnő adottságok mellett a több évszázados hagyományoknak, a szőlősgazdák aprólékos gondoskodásának is köszönhető, hogy a mátraaljai történelmi borvidék jelentős borászata is itt található.
Mucsina Attila - kecskesajt
Terényben gazdálkodunk több mint tizenöt éve. Alapelvünk az, hogy a termőföldtől az asztalig önállóan teremtsük elő saját magunk és állataink részére az eledelt, és azt a legtermészetesebb módon, vegyszermentesen tegyük. Kecskéket tartunk, a kecsketejből friss sajtokat készítünk. Sikeresnek mondhatjuk magunkat, mert termékeiket elkapkodják vásárlók.
Farmunkon boldogan legel a kecskék mellett lovunk, szamarunk, mangalica kocánk a csemetéivel, gyöngyös kakasunk udvartartásával, birkáink… Látogassanak meg bennünket, és ismerkedjenek meg a terényi nyugalom-szigettel! A farm-látogatásra előzetes bejelentkezését várjuk!
Meghatározás
A KKASE - Sajtkészítők Egyesülete 2010-ben kezdte kidolgozni a Magyar Sajtút Hálózat koncepcióját, 2013 nyarán pedig lehetősége nyílt arra, hogy a LEADER térségek közötti együttműködés keretében pályázzon két kistérségi sajtút: a Völgy Vidék Sajtút és a Palóc Sajtút megvalósítására. Célunk, hogy a helyi termékek helybeni értékesítését, és fogyasztását népszerűsítsük, a rövid ellátási láncokat preferálva. Támogatjuk a hazai tejfeldolgozást azáltal, hogy ösztönözzük a kézműves élelmiszer-előállítást, jó példákat felmutatva a mikro-, kis-, középvállalkozások számára. Feltett szándékunk, hogy a hazai sajtkultúra egyre szélesebb körben terjedjen, a lakosság ismerete bővüljön a magyar sajtokról, a tejtermékek előállítási folyamatairól, a sajtkészítő mesterségről, ezáltal pedig elismertté és vonzó szakmává váljon a társadalmunkban.
Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!